Yunet
 

Društvo

Učenice novokneževačke Gimnazije nagrađene za video o pravima potrošača

TV Cink • Redakcija TV Cink • 4. novembar 2022. • 13:56 •

Učenice novokneževačke Gimnazije nagrađene za video o pravima potrošača

Učenice Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“  Petra Jolić, Biljana Krsić i Đurđina Kukolj nagrađene su na konkursu pod nazivom „Upoznaj svoja potrošačka prava“. One su za video-spot koji su osmislile dobile specijalno priznanje za kompatibilnost teme videa, odnosno pružanje relevantnih informacija i praktični primer na konkursu o jačanju zaštite potrošača u Srbiji.

Njihov zadatak bio je da osmisle i snime video koji će promovisati prava potrošača i istaći značaj i relevantnost poznavanja prava potrošača u svakodnevnom životu. Pomoć u pripremi rada dobile su od nastavnice Zorice Jolić, a kako kažu, kroz pripremu su se i same bolje upoznale sa pravima potrošača.

Zahvaljujući svojoj kreativnosti, ali i dobrom pripremom i odgovorom na temu, one su dospele u izbor od sedam najboljih škola u Srbiji, te dobile poziv da prisustvuju dodeli nagrada na Sajmu obrazovanja u Beogradu, gde su nagrađene specijalnim priznanjem.

Cilj takmičenja „Upoznaj svoja potrošačka prava“ je podizanje svesti o pravima potrošača kod učenika srednjih škola i podsticanje mladih potrošača da upoznaju i primenjuju svoja potrošačka prava u svakodnevnom životu. Takmičenje sprovodi Minstarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad