Yunet
 

Društvo

Predavanje “Pravo na zdravu životnu sredinu i pravo na učešće građana u donošenju odluka” 7. novembra u sali biblioteke

TV Cink • Redakcija TV Cink • 28. oktobar 2022. • 13:21 •

Predavanje “Pravo na zdravu životnu sredinu i pravo na učešće građana u donošenju odluka” 7. novembra u sali biblioteke

Predavanje o propisima iz oblasti zaštite životne sredine, njihovoj primeni i pojašnjavanje prava ljudi koji se tiču zaštite životne sredine održaće se u ponedeljak 7. novembra u prostorijama Narodne biblioteke „Branislav Nušić“. Predavanje će držati stručnjaci iz oblasti ekološkog prava, a u organizaciji Eko-centra „Tisa“ iz Novog Kneževca.

Predavanje se organizuje u sklopu nastavka projekta „Idejna utemeljenost ekološki svesnog delovanja“ čiji je nosilac ekološko udruženje „Avalon“ iz Vršca, a partneri na projektu su udruženja iz Novog Kneževca, Kovina i Bele Crkve. Radionica će biti otvorena za javnost, te organizatori ovim putem pozivaju sve zainteresovane da učestvuju i da se informišu o ekološkom pravu, procedurama, inspekcijama i sličnim temama. Pored predavanja, aktivnosti projekta uključuju i izradu vebsajta kako bi organizacije okupljene u mrežu Banatska platforma koje nisu prisutne na internetu doprinele boljoj vidljivosti.

Banatska platforma oformljena je 2015. godine sa ciljem da umreži organizacije iz svake banatske opštine u platformu koja služi kao mehanizam koji prati predpristupne pregovore sa Evropskom unijom, a poseban je akcenat na oblasti koje se tiču zaštite životne sredine, poljoprivrede, veterine i ispravnost hrane.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena