Yunet
 

Društvo

Na 20. jubilarnoj koloniji „Život je umetnost“ učestvovali slikari iz Srbije, Bugarske i Hrvatske

TV Cink • Radovan Nježić • 30. jun 2022. • 14:29 •

Na 20. jubilarnoj koloniji „Život je umetnost“ učestvovali slikari iz Srbije, Bugarske i Hrvatske

Udruženje obolelih od multipleskleroze Severnobanatskog okruga održalo je tokom poslednjih sedam dana jubilarnu 20. slikarsku koloniju „Život je umetnost“ u MS kući u Novom Kneževcu.  Ukupno dvanaest slikara iz Srbije, Hrvatske i Bugarske učestvovalo je na ovogodišnjoj likovnoj koloniji. Pavel Povolni „Juhas“ slikar naive iz Padine kod Kovačice prvi put učestvuje na slikarskoj koloniji u Novom Kneževcu. On je u razgovoru sa nama rekao šta ga to motiviše da slika.

Slikarka Jelena Vragović iz Vršca i slikar Janko Laco iz Zrenjnina već dugi niz godina dolaze u Novi Kneževac i stvaraju vrhunska umetnička dela. Janko Laco je ovom prilikom istakao humani karakter ove manifestacije.

Slikarska kolonija je otvorena minutom ćutanja u znak sećanja na dugodišnju predsednicu i osnivača udruženja Slavicu Zorić, koja je svojim neumornim radom uspela da podigne, održi  i unapredi ovu manifestaciju, naglasio je novoizabani predsednik udruženja Igor Nađ.

Udruženje obolelih od multipleskleroze Severnobanatskog okruga ove godine ujedno proslavalja i trideset godina postojanja. Svi radovi koji su nastali na likovnoj koloniji „Život je umetnost“ slikari tradicionalno ostavljaju udruženju na poklon, a prilog od prodaje slika udruženje će koristiti za finansiranje svojih projekata kao i za pomoć članovima udruženja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena