Yunet
 

Društvo

Novokneževački osmaci proslavili malu maturu

TV Cink • Radovan Nježić • 21. jun 2022. • 14:03 •

Novokneževački osmaci proslavili malu maturu

Još jedna generacija đaka osmaka ispraćena je dodelom nagrada i priznanja u sali pozorišta u Novom Kneževcu tokom proteklog vikenda. Nastavnici, učitelji, roditelji, rođaci imali su prilike da na svečanosti aplauzima pozdrave uspehe učenika završnih razreda. Za đaka generacije proglašena je Marija Popov, koja je osvojila brojne nagrade i priznanja.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ je pored đaka generacije i vukovca Marije Popov, imala još tri učenice koji su bile vukovci: Janu Oluški, Janju Reljin i Jovanu Uverić. One nisu krile svoje zadovoljstvo što su završile osnovnoškolsko obrazovanje.

Mali maturanti završni ispit će polagati 27, 28. i 29. juna 2022. godine. Učenici će polagati završni ispit rešavanjem zadataka u okviru tri testa: iz predmeta srpski jezik, odnosno maternji jezik, iz predmeta matematika i kombinovanog testa. Kombinovani test ispituje kompetencije iz prirodnih i društvenih nauka i obuhvata sadržaj iz nastavnih predmeta biologije, geografije, istorije, fizike i hemije, kao i opšte kompetencije zajedničke za pojedine prirodne i društvene nauke.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena