instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 23. novembar 2022. • 13:19 •

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju

Na redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Bečej i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, koja je danas održana u plesnoj sali Gradskog pozorišta u Bečeju, odazvalo se 122 sugrađana do kojih je krv dalo njih 109-oro. Među njima 26 žena, a sedmoro građana to je učinilo po prvi put.

Oni koji ne dolaze na akcije, a žele da se odazovu, najčešće imaju strah od davanja krvi, jer nisu dobro i dovoljno informisani. Pored toga, napominje doktor Petković, budući davaoci ne treba da imaju nikakvu bojazan, iliti da posumnjaju na rizik od infekcija pri ovom humanom činu.

Osma po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu, ujedno je poslednja u ovoj godini. Ono što treba istaći jeste obostrano zadovoljstvo kako davalaca tako i organizatora ovih događaja, ali će se kako ističu iz Crvenog krsta Bečej, svakako raditi na tome da se akcije  u buduće pospeše i da sveukupna slika davalaštva i broja ljudi u Bečeju bude visoko rangirana.

Podsetimo još jednom ovo je bila poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu za ovu godinu, a ko nije uspeo da joj se priključi, imaće priliku da to učini u Bačkom Gradištu, u mesnoj zajednici 9. decembra.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena