instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

"Staza zdravlja" okupila sve generacije u centru grada

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 29. septembar 2022. • 12:10 •

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej po četrnaesti put održalo je manifestaciju „Bečejska staza zdravlja - BEST“. U centru grada se i ovoga puta okupio se veliki broj sugrađana svih generacija.

Kroz ovu tradicionalnu manifestaciju, organizatori, lekari i volonteri pokušavaju da doprinesu razvoju svesti kod celokupnog stanovništva kako kod zdravih osoba, tako i kod onih koji boluju od različitih bolesti, dok su đaci osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, svojim aktivnostima na Trgu oslobođenja takođe predstavili značaj fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Građani su mogli da besplatno i bez mnogo čekanja provere svoje zdravstveno stanje i da od lekara dobiju savete. Pregled je obuhvatao merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. Ovakva zdravstvena ali i sportska akcija našim sugrađanima je i više nego korisna i značajna.

Organizatori su za ovu priliku pored sokova i peciva spremili i zelene jabuke koje su oličenje zdravlja, a sve zahvaljujući firmi „Turinka“ iz Turije. Pored njih, organizaciju ovog događaja pomogli su i Opština Bečej, Gradsko pozorište, Dom zdravlja, brojni privrednici, učenici i nastavnici nižih razreda bečejskih osnovnih škola, kao i svi ostali učesnici.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad