instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Dodeljene plakete dobrovoljnim davaocima krvi

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 15. jun 2022. • 10:17 •

Dodeljene plakete dobrovoljnim davaocima krvi

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 14. jun, koji se tradicionalno obeležava u organizaciji Crvenog krsta na teritoriji Srbije i pokrajine, obeležen je sinoć i u Bečeju.

Ove godine se humanitarna organizacija u našem gradu odlučila da svečanu dodelu plaketa i diploma upriliči u hotelu „Zlatna obala“ nadomak Tise, gde su nagrađeni dobrovoljni davaoci, njih 29 u kategoriji od 35 do 40 davanja, preko 75 i preko sto davanja.

Dvadesetoro nagrađenih krv je dalo preko 35 puta, od čega su četiri žene i šesnaest muškaraca, sedmoro humanitaraca sa preko 75 davanja sa sobom je ponelo srebrne plakete, dok su zlatne pripale dvojici sugrađana koji su preko sto puta dali krv.

Kako napominju iz Crvenog krsta Bečej, veliku zahvalnost u organizaciji svih akcija u našoj opštini duguju institucijama koje im nesebično potpomažu i u kojima se ove aktivnosti odvijaju.

Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini biće održane 6. jula u Bečeju, 15. jula u Bačkom Petrovom Selu, dok će meštani Bačkog Gradišta akciju moći da podrže 12. avgusta.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena