instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Preko stotinu Bečejaca danas dalo krv

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 18. maj 2022. • 12:30 •

Preko stotinu Bečejaca danas dalo krv

Na četvrtoj ovogodišnjoj po redu akciji dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu, koja je održana danas u hali sportskog centra, odazvalo se 106 sugrađana do kojih je krv dalo njih 102, među njima 21 žena, a 5 građana to je učinilo po prvi put.

Biti dobrovoljni davalac krvi, uz zdravstvene razloge, nosi zasluženo epitet humanosti. Krv je i jedini lek koji nema zamenu i ne može se dobiti veštačkim putem. Ona je neophodna da bi nečije zdravstveno stanje bilo bolje, potvrđuju dobrovoljni davaoci koji su se odazvali današnjoj akciji.

Činjenica je da broj dobrovoljnih davalaca krvi nikad nije dovoljan. Međutim, ono što posebno raduje ekipu Crvenog krsta Bečej i mobilnu ekipu Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, jeste dugačak red  davalaca, koji su i pre samog početak akcije čekali u redu ispred sportskog centra kako bi dali dragocenu tečnost.

Krv je, prema rečima doktorke Kocić, potrebna u lečenju mnogih bolesnika. Za vreme vanrednog stanja ona je nešto manje korišćena, dok su vraćanjem u normalne tokove života, potrebe za krvlju u bolnicama postajale sve veće.

Oni koji su propustili priliku da danas iskažu svoju humanost, to mogu učiniti 6. jula u Bečeju ili  15. jula u Bačkom Petrovom Selu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena