instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Akcija „Zdravlju u susret” okupila veliki broj građana

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 28. april 2022. • 14:06 •

Akcija „Zdravlju u susret” okupila veliki broj građana

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej organizovalo je, nakon dve godine pauze, akciju „Zdravlju u susret”, u okviru koje su građani imali priliku besplatno da izmere nivo šećera u krvi, krvni pritisak i da dobiju savete od lekara.

Ova tradicionalna akcija, koja je održana 14. put, okupila je veliki broj Bečejaca koji su želeli da, bez zakazivanja i čekanja, provere svoje zdravstveno stanje. Među njima je  i Anka Stojšić, koja  redovno proverava nivo šećera u krvi, s obzirom na to da ima povišene vrednosti, ali je na akciji bila prvi put i kako kaže, treba da ih bude i više.

I dr Ivan Čiplić je prvi put učestvovao u akciji. Bio je to njegov doprinos podizanju svesti o značaju preventive kada su u pitanju dijabetes i povišen krvni pritisak.

Cilj akcije „Zdravlju u susret” je prvenstveno preventiva, ističe predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti Radoslav Ivanović i dodaje da je to najlakši i najbrži način da se uoči problem, ukoliko postoji.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, osim u akciji „Zdravlju u susret”, merenje nivoa šećera u krvi organizuje i na svojim sastancima, Skupštini, edukacijama, odnosno 5-6 puta godišnje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena