instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Novi ultrazvučni aparat, sanitet za hemodijalizu i popravka mamografa

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 30. mart 2022. • 08:54 •

Novi ultrazvučni aparat, sanitet za hemodijalizu i popravka mamografa Dom zdravlja Bečej (TV Bečej)

Zahvaljujući sredstvima po osnovu konkursa, koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, Dom zdravlja Bečej dobio je sredstva za novi ultrazvučni kolor dopler aparat, sa dve sonde (Abdominalna sonda i Linearna sonda), sa monitorom visoke rezolucije.

Takođe, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, bečejska zdravstvena ustanova potpisala je ugovor i za donaciju jednog sanitetskog vozila, odnosno vozila za pacijente koji idu na hemodijalizu. Ova investicija će, kažu u Domu zdravlja, umnogome olakšati rad i učiniti veći konfor hroničnim bubrežnim bolesnicima, koji svaki drugi dan moraju putovati do Novog Sada ili Vrbasa da bi obavili neophodnu hemodijalizu.

U Domu zdravlja navode i da su od Pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvno, dobili i sredstva za popravku postojećeg aparata za mamografiju, što će umnogome značiti sugrađankama koje će moći da nastave sa redovnim snimanjima, kako zbog neophodnih kontrolnih pregleda kod nadležnih specijalista, tako i za obavljanje preventivnih pregleda.

Donacije UZ aparata i sanitetskog vozila, kao i popravka postojećeg mamografa, trebalo bi da bude završena do kraja narednog meseca, kažu u Domu zdravlja Bečej, te da su  podršku u ovim projektima donacije dobili i od Opštine Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena