instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

KROZ BEČEJ: Uspešno održan 12. Međunarodni palačinka festival u Bačkom Gradištu

TV Bečej • Agota Varga • 30. avgust 2022. • 11:16 •

KROZ BEČEJ: Uspešno održan 12. Međunarodni palačinka festival u Bačkom Gradištu

Međunarodni Palačinka festival koji je u Bačkom Gradištu održan minule subote okupio je veliki broj učesnika i posetilaca. Na manifestaciji, koja je organizovana  po dvanaesti put, učestvovalo je 15 ekipa iz Vojvodine i Mađarske.

Cilj ove manifestacije, pored druženja, jeste i da se pokrene što veći broj ljudi koji će  probati raznovrsne, ukusne palačinke, izjavio je Kalman Feher, predsednik Vojvođanske organizacije mladih i glavni organizator  Palačinka festivala.

Organizatori su se potrudili da svim članovima porodice organizuju šarolik sadržaj, pa su tako posetioci mogli da uživaju u raznim kulturnim programima, aktivnostima za decu, nadmetanja u različitim veštinama, koncertima, a nisu izostala ni razna takmičenja sa palačinkama.

Đere Ištvan iz Bačkog Gradišta od 2018. redovno učestvuje na ovoj manifestaciji sa svojim timom.

Na manifestaciji je bio veliki izbor slanih i slatkih palačinki, a posetioci su se složili u tome da je najukusnija palačinka sa džemom od kajsija i šljiva, odnosno, palačinka sa nutelom i plazma keksom.

12. Međunarodni palačinka festival u Bačkom Gradištu je realizovan zahvaljuljući podršci Fonda Betlen Gabor, Mađarskom nacionalnom savetu, Pokrajinskom sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Opštini Bečej, Spomen kući „Tan” iz Bečeja, kao i preduzetnicima iz Bačkog Gradišta.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena