instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Dan Bačkog Gradišta odoleo tropskim vrućinama

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 25. jul 2022. • 09:15 •

Dan Bačkog Gradišta odoleo tropskim vrućinama Dan Bačkog Gradišta (TV Bečej)

Meštani Bačkog Gradišta proslavili su dan svog sela bogatom manifestacijom, koja je održana na prostoru FK Vojvodina u tom naseljenom mestu.

Mesna zajednica, kao organizator, vodila je računa da program bude sadržajan i prilagođen svim generacijama u selu. Uprkos tropskim vrućinama, nije izostala posećenost ove manifestacije, što govori u prilog tome da su meštani, ali stanovnici okolnih mesta, bili željni druženja i okupljanja.

Prvo mesto u takmičenju u kuvanju svinjskog paprikaša izborila je ekipa MK „Owls“, drugo mesto je zauzela Pečenjara Novaković, a treće ekipa „Big family“, koja je ujedno bila i najmlađi učesnik kulinarskog nadmetanja.

Ova manifestacija ističe se po takmičenju u sportskom obaranju ruku, odnosno krbanju, koje je organizovao naš sugrađanin Jovan Živkov Andričin.

Takmičenje „Bačko Gradište open“ održano je u nekoliko kategorija – u juniorskoj, master, ženskoj, amaterskoj i profesionalnoj, koja je ujedno bila i najbrojnija. Pored medalja i pehara, najuspešniji su dobili novčane nagrade i druge prigodne poklone.

Prvo mesto u obaranju levom rukom u apsolutnoj kategoriji osvojio je Nemanja Marković iz Šapca, dok je prvo mesto desnom rukom osvojio Milan Milosavljević iz Trstenika.

Posebno mesto na manifestaciji zauzeli su najmlađi, naročito deca sa invaliditetom, za koje su organizovane brojne radionice i aktivnosti pod nazivom „Igrajmo se zajedno“.

Posetioci su u večernjim časovima imali prilike da uživaju u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu članova KUD „Đeram“ i KUD „Kulturker“ iz Bačkog Gradišta i njihovih gostiju iz MKD „Petefi Šandor“ Bečej, OKUD „Milomir Petrović“ Sremčica i KUD „Zavičajno vrelo“ Kucura.

Za kraj treba reći da je manifestaciju podržala Opština Bečej, a u realizaciji samog programa učestvovala su brojna seoska udruženja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena