instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Bečej odličan domaćin državnog takmičenja u pecanju i kuvanju ribljih kotlića

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 27. jun 2022. • 09:40 •

Bečej odličan domaćin državnog takmičenja u pecanju i kuvanju ribljih kotlića

Organizacija gluvih i nagluvih (OGN) Bečej pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Opštine Bečej i Turističke organizacije opštine minulog vikenda bila je domaćin republičkog takmičenja u pecanju i kuvanju riblje čorbe pod nazivom Gastro fest „Tisa 2022“.

Učešće na manifestaciji državnog nivoa uzelo je oko 150 takmičara podeljenih u 16 pecaroških ekipa i 14 kulinarskih.

Dok su se pecaroši na jednoj strani grada takmičili u onome u čemu su najbolji, na drugom punktu, na obali Tise kod kamp naselja širio se miris riblje čorbe. Kuvari, članovi timova ali i svi zainteresovani spremali su specijalitete u 14 kotlića. Najbolju čorbu, prema mišljenju žirija, skuvala je ekipa iz Pančeva, drugo mesto su zauzeli članovi tima iz Novog Sada, dok je treće mesto pripalo Kikinđanima.

Manifestacija je upotpunjena i umetničkim radovima Dejana Popova iz Novog Bečeja, koji je inače član bečejske organizacije.

Na kanalu Dunav-Tisa-Dunav u Bečeju održano je takmičenje u pecanju. Prvo mesto ekipno osvojili su Kragujevčani, drugo mesto pripalo je domaćinima, dok su treći bili pecaroši iz Sente.

U pojedinačnoj konkurenciji titula pobednika pripala je Milomiru Pavloviću iz Kragujevca, koji je ulovio 1.165 grama ribe, drugo mesto osvojio je Đorđe Ivaniš iz Žablja sa 810 grama, a treće Nenad Gašparić iz Bečeja sa 645 grama ribe.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad