instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Uskoro sastanak i u Ministarstvu kulture o problematici dvorca Fantast

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 18. maj 2022. • 11:41 •

Uskoro sastanak i u Ministarstvu kulture o problematici dvorca Fantast

Nakon što su u februaru ove godine posečena sva stabla oko kapele Bogdana Dunđerskog, krajem aprila došlo je do poplave oko dvorca Fantast. U cilju uspostavljanja zajedničkog rešenja po pitanju brige o dvorcu Bogdana Dunđerskog, predstavnici Opštine Bečej nedavno su održali sastanak sa čelnicima Matice srpske.

Podsetimo da je nakon izlaska „MK grupe“ koja je bila zakupac „Fantasta“, u februaru prošle godine Opština Bečej je preuzela brigu o tom kulturno-istorijskom lokalitetu. Tada je hotel zatvoren i, kako je saopšteno, konzerviran.

Matica srpska je 2012. godine pokrenula postupak restitucije i tražila povraćaj imovine, odnosno dvorca Bogdana Dunđerskog. Sudski proces traje punih deset godina i još uvek se čeka da nadležni pravosudni organi odluče čiji je Fantast – da li on pripada Matici srpskoj ili ne. Kada status dvorca Bogdana Dunđerskog bude razrešen, Opština Bečej će moći uspostavi saradnju sa zvaničnim vlasnikom ovog kulturnog blaga, koje je od velikog turističkog značaja za našu opštinu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad