instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Turistički aranžmani skuplji i do 20 odsto

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 15. april 2022. • 08:50 •

Turistički aranžmani skuplji i do 20 odsto Ivana Plačkov, turistička agencija "Smile travel" (TV Bečej)

Građani koji budu odlučili da ove godine odu na letovanje, za aranžmane u turističkim agencijama moraće da izdvoje i do 20 odsto više u odnosu na lane. Iako su pojedinci iskoristili sajamske popuste, činjenica je su cene turističkih aranžmana u najvećem broju skočile između 7 i 12 odsto.

Većina granica je otvorena, ali neizvesnost je i dalje prisutna zbog sukoba u Ukrajini, usled čega je gorivo dosta poskupelo, te se očekuje i da će drumski prevoz poskupeti od pet do sedam odsto, dok će za aviokartu morati da se doplati 20 do 50 evra na čarter linijama, ocenjuju iz JUTE.

Bečejci će i ove godine, kao i ranijih tople letnje dane provesti u Grčkoj, Egiptu, Turskoj, kao i Hrvatskoj, kazala nam je Ivana Plačkov, iz turističke agencije „Smile travel“.

Što se tiče kraćih izleta za uskršnje i prvomajske praznike, oni su uglavnom rasprodati. Među našim sugrađanima ove godine posebno je vladalo interesovanje za Brione.

Od ove godine povećano je i interesovanje za egzotične destinacije, naročito za Maldive.

Takođe, traže se aranžmani za Dubaji i za Zanzibar.

Inače Grčka će, prema najavama zvaničnika te zemlje, od 2. maja ukinuti sva antikovid ograničenja za ulazak turista, koji će moći da putuju samo sa pasošem, kao i pre pandemije. U JUTI kažu da o istom scenariju razmišljaju i Turska i mnoge druge evropske zemlje, kao i da je Crna Gora već ukinula antikovid ograničenja, te da se očekuje da vrlo brzo to uradi i Albanija.

Kada je reč o zamenskim vaučerima, na osnovu odluke Vlade, oni se mogu iskoristiti do kraja 2022. godine.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena