instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Manifestacija “Med i vino” u Bečeju okupila lokalne vinare i pčelare

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 22. novembar 2021. • 12:10 •

Manifestacija “Med i vino” u Bečeju okupila lokalne vinare i pčelare

Tradicionalna manifestacija “Med i vino” okupila je lokalne proizvođače iz opštine Bečej i okoline koji su svoj asortiman domaćih proizvoda predstavili u Spomen kući “Tan” u Bečeju.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, manifestacija je ove godine opravdano skromnija, gotovo prepolovljena, pa tako ne čudi da je ove godine učešće uzelo desetak vinara i četvoro pčelara.

Zbog smanjenog kapaciteta rada restorana usled pandemije korona virusa, vinari nažalost uglavnom ne mogu da se pohvale dobrom prodajnom godinom, iako iz godine u godinu proširuju površine pod vinogradima i uvode nove sorte grožđa, kazao je Molnar.

Sa druge strane, za pčelare je ova godina bila srednje uspešna, objašnjava Andraš Serda, pčelar iz Bečeja.

Iako se pčelarstvom bavi dugi niz godina, Serda rešio je da se oproba i u vinarstvu. Trenutno je sve na nivou hobija i istraživanja, a ka ovoj poljoprivrednoj grani usmerila ga je ljubav prema vinima.

Za bečejsku vinariju “Vinartos” ova manifestacija je značajna jer otvara mogućnosti saradnje i razmene iskustava sa drugim vinarima.

Pored sajamskog dela, program je obogaćen i predavanjima iz oblasti vinskog turizma i rada na profesionalnom pčelinjaku.

Želja organizatora je da u budućnosti prošire manifestaciju i da njome obuhvate i lokalne proizvođače drugih domaćih proizvoda i rukotvorina.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena