instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Novogodišnji turnir ulazi u završnicu - za vikend fudbalski spektakl

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 11. januar 2023. • 11:02 •

Novogodišnji turnir ulazi u završnicu - za vikend fudbalski spektakl

Novogodišnji turnir u malom fudbalu koji potpisuju Opština Bečej u saradnji sa Savezom sportova opštine Bečej i Kancelarijom za mlade ulazi u svoju završnu fazu.

Takmičenje u malom fudbalu na parketu sportskog centra počelo je 20. decembra. Sinoć je odigran prvi deo osmine finala, dok se večeras očekuje drugi deo tog dela takmičenja.

Za razliku od klasičnih turnira koji traju nedelju dana, ovaj se izdvaja jer se poštuju svi verski i državni praznici, kazao nam je organizator takmičenja Oto Barta.

Ono što ističe Barta jeste da su se mališani samoinicijativno organizovali i pravili ekipe a od osamnaest timova, najbolji su bili sledeći sastavi: kod pionira 2007/2008/2009 godište pobeda je pripala fudbalerima „Caffe-a Nadja“ iz Kumana, kod mlađih pionira  2010/2011 godište najbolji tim bio je „Agropromet“, dok su se kod petlića 2012/2013 godište za prvo mesto izborili mališani ekipe „Kamenorezac Zend“.

Kada je reč o starijim timovima odnosno seniorima, treba napomenuti, da je pored amaterskih fudbalera prisutan i veliki broj profesionalnih igrača na parketu sportskog centra kako iz malog tako iz velikog fudbala. U prilog tome govori i veliki broj publike koja svakodnevne mečeve prati u iznenađujuće velikom broju, pa ih tako neretko ima između sto i dvesta na tribinama.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad