instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Prvi memorijalni turnir „Čika Pišta Mesaroš“ okupio sam vrh evropskog ženskog vaterpola

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 5. januar 2023. • 09:41 •

Prvi memorijalni turnir „Čika Pišta Mesaroš“ okupio sam vrh evropskog ženskog vaterpola

Vaterpolistkinje „Sant Andreu“ iz Barselone osvajačice su Prvog memorijalnog turnira „Čika Pišta Mesaroš“ održanog na zatvorenim bazenima u Bečeju.

Učešće na velikom međunarodnom turniru, namenjenom takmičarkama kadetskog uzrasta, uzelo je osam timova od čega tri reprezentacije.

Kako ističe Ćuk kada je reč o klubovima, oni spadaju u sam vrh evropskog vaterpola. Olimpijakos je aktuelni prvak Evrope, dok su ostali klubovi učesnici Evrolige.

Kada je reč o reprezentacijama, one su ovaj turnir iskoristile kako bi se okupile pred predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Zagrebu od 24. juna do 2. jula.

Nakon tri dana nadmetanja, prvo mesto izvojevale su vaterpolistkinje „Sant Andreu“ iz Barselone, drugo mesto pripalo je njihovim sugrađankama iz „Barcelonete“, dok su se bronzom okitile reprezentativke Hrvatske, koje su u borbi za treće mesto savladale vatepolistkinje Srbije.

Kada je reč o pojedinačnim priznanjima, titula najboljeg golmana pripala je Noelii Bakester iz „Barcelonete“, za najboljeg strelca proglašena je Lara Srhoj iz Hrvatske, dok je igačica turnira Keralt Anton Boiksadera (Queralt Anton Boixadera) iz ekipe „Sant Andreu“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena