instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Bečejskim kajakašima finansijska podrška za pripreme za Olimpijadu

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 21. decembar 2022. • 08:54 •

Bečejskim kajakašima finansijska podrška za pripreme za Olimpijadu

Opština Bečej u toku naredne godine pružiće finansijsku podršku za pripreme za Olimpijadu kajakašima Marku Novakoviću i Luki Stojkovu, koji će tokom 2023. pokušati da izbore olimpijsku normu kako bi predstavljali naš grad i državu na ovom prestižnom takmičenju u Parizu 2024. godine.

Za te namene biće izdvojeno oko milion i po dinara, odnosno po 60.000 dinara mesečno po jednom sportisti. Dobra vest je što će proslavljeni olimpijac Marko Novaković ponovo braniti boje Bečeja i veslati za domaći klub iz kog je ponikao.

Marku Novakoviću će letnje Olimpijske igre u Parizu biti treće po redu. Na prethodnim se takmičio u disciplinama koje su sada ukinute, pa ćemo tako, nadamo se, navijati za našeg sugrađanina koji će se, ako izbori normu zajedno sa svojim kolegama, takmičiti u četvorosedu na 500 metara.

Luka Stojkov će olimpijsku normu pokušati da izbori u dvosedu na 500 metara zajedno sa svojim bratom Milošem.

Lokalna samouprava je mimo sredstava po javnom konkursu, za Kajak kanu klubu Bečej obezbedila i dodatnih 300.000 dinara za potrebe unapređenja klupskog objekta, gde se privode kraju radovi na funkcionisanju teretane.

Nakon izbornog takmičenja koje će biti održano u drugoj polovini aprila naredne godine na Adi Ciganliji u Beogradu, biće poznat sastav kajakaške reprezentacije. Članovi će predstavljati našu zemlju na međunarodnim takmičenjima, a u avgustu 2023. godine biće poznato jesu li mladi Bečejci izborili vizu za Pariz.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad