instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Školski sport: Nakon košarke sledi nadmetanje u odbojci

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 15. novembar 2022. • 12:08 •

Školski sport: Nakon košarke sledi nadmetanje u odbojci

Savez sportova opštine Bečej u saradnji sa KK "Bečej" organizovao je juče i danas školsko opštinsko takmičenje u košarci za osnovne i srednje škole u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kada je reč o učenicima osnovnih škola, u obe konkurenciji bile su prijavljene samo dve ekipe OŠ „Zdravko Gložanski" i OŠ „Sever Đurkić", a pobede su na kraju pripale i muškoj i ženskoj ekipi  „Zdravka Gložanskog“.

Momci su slavili u svom meču sa 13:11, dok su devojke bile nešto ubedljivije, one su pobedu odnele sa čak 31:10.

Što se tiče starijih đaka odnosno srednjoškolaca, kod momaka najbolji su bili i ove godine košarkaši Ekonomsko-trgovinske škole, drugo mesto osvojila je Gimnazija dok su treći bili đaci Tehničke škole.

U ženskoj konkurenciji učestovale su samo ekipe Ekonomsko trgovinske škole i Gimnazije, a pobeda je na kraju ovog meča pripala Gimnazijalkama.

Cilj školskog sporta i ovakvih takmičenja je animacija dece da se bave sportom, da stiču zdrave navike, druženje i razmenjivanje iskustava sa vršnjacima iz ostalih škola ističu iz Saveza sportova opštine Bečej.

Školsko opštinsko takmičenje u košarci se nalazi u redovnom planu i programu školskog sporta Sportskog saveza Srbije, a nakon ovog nadmetanja, sledeće nedelje očekuje se da na parket sportskog centra izađu odbojkaši i odbojkašice.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena