instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Simultankom do popularizacije šaha i afirmacije mladih igrača

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 17. oktobar 2022. • 09:29 •

Simultankom do popularizacije šaha i afirmacije mladih igrača

Šahovski klub „Pion“ iz Bečeja i OŠ „Sever Đurkić“ zajedničkim snagama organizovali su u holu ove osmoletke simultanku sa dva najjača klupska igrača i đacima osnovnih škola iz Bečeja.

Prvobitna ideja je bila da se ovaj događaj revijalnog karaktera održi u avgustu na Trgu oslobođenja sa ciljem da se taj sport najpre popularizuje među najmlađim stanovnicima, međutim je sportski događaj održan proteklog petka u već pomenutoj školi gde su učestvovali đaci osnovnih škola „Sever Đurkić“, „Zdravko Gložanski“ i „Šamu Mihalj“.

Da nije slučajnost što se ovaj događaj odigrao u ovoj obrazovnoj ustanovi, govori podatak da su đaci starijih razreda ove škole, ostvarili i ostvaruju zavidne rezultate na takmičenjima.

Osim FIDE-majstora Momčila Dragovića, učestvovao je i majstorski kandidat Ivan Popov iz Novog Bečeja. Simultanka ima tri oblika, a na ovoj manifestaciji se igrala po sistemu da najbolji klupski igrači naizmenično igraju protiv više školaraca tako što su se kretali od table do table i svaki put povlačili po potez.

Inače, Šahovski klub „Pion“ trenutno broji petnaestak članova. Osvajanjem prvog mesta u Novosadskoj ligi sa svih devet pobeda, plasirao se u rang više, tačnije u Južnobačku ligu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena