instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Etka joga u Bečeju za zdraviji život i više snage

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 28. jul 2022. • 08:07 •

Etka joga u Bečeju za zdraviji život i više snage

U organizaciji Udruženja „Villogo“ u Spomen kući Tan održavaju se časovi Etka joge, koja se bazira na prikupljanju i razvijanju snage.

Udruženje je započelo sa radom 2020. godine i do sada je organizovalo nekoliko predavanja o raznim zdravstvenim temama. Cilj im je između ostalog da skrenu pažnju na značaj zdravog načina života i na odgovarajuće lečenje određenih bolesti. Udruženje su pokrenuli lekari bečejskog Doma zdravlja Monika i Đula Konc.

Suština Etka joge je pravilno disanje i pravilno držanje tela, kao i felksibilnost, koja se može razviti ne samo u mladosti, već i u starijoj dobi.

Kurs joge se održava svake srede u dve grupe. U okviru senior Etka joge vežbe istezanja pogodne su za starije osobe, kako bi povratile izgubljenu pokretljivost.

Na kursevima za mlađe vežbe su nešto intenzivnije, šustina Etka joge je međutim da pokrete svako izvodi prema spostvenim mogućnostima. Pored tradicionalnih elemenata Hatha joge etka joga uz pomoć hodajućih, sedećih i ležećih vežbi, vežbi za jačanje kostiju i balansiranje, vraća ravnotežu tela.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena