instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Danijel Stanojev po drugi put osvajač Footballey open-a

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 28. jun 2022. • 09:24 •

Danijel Stanojev po drugi put osvajač Footballey open-a

Danijel Stanojev poznatiji kao Mance, osvajač je tradicionalnog sedmog po redu turnira „Footballey open“ koji je ove godine bio posvećen Draganu Zlatiću nedavno premilom ocu jednog od igrača i učesnika turnira ističu organizatori.

Takmičenje koje je održano minulog vikenda na stadionu FK „Jedinstvo“ u Bačkom Petrovom Selu privuklo je i ove godine veliki broj ljubitelja ovog specifičnog sporta. U dvodnevnom takmičenju nadmetalo se 16 takmičara, a nakon grupne faze odigrane u subotu, na terenima narednog dana igrali su se završni mečevi. U borbi za treće mesto sastali su se Aleksandar Višković i Boris Nađ, međutim zbog povreda jednog i drugog igrača pehar za treće mesto dodeljen je Viškoviću.

U finalnom meču Stanojev sa 2:0, po setovima 13:11 i 11:8 uspeva da savlada Igora Jovanovića i tako po drugi put osvoji ovaj turnir.

Podsetimo, futbolej je mešavina više sportova, fudbala tenisa ali i odbojke, a Željko Derušek glavni je „krivac“  što je ovaj sport i zvanično svetski priznat. Derušek je dobio sertifikat u Zavodu za intelektualnu svojinu u Beogradu, nakon čega je aplicirao i u Ženevi kod Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), što je urodilo plodom i futbolej je od tada registrovan kao unikatan sport.  

U vikendu pred nama, igrači futboleja iz Bačkog Petrovog Sela biće gosti festivala sporta u Mađarskoj,  gde će imati priliku da demonstriraju i promovišu ovaj sport i van granica naše zemlje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena