instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Ponovo se zaigrao rukomet u Bečeju

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 7. jun 2022. • 11:40 •

Ponovo se zaigrao rukomet u Bečeju

Posle više od pet godina, rukomet se ponovo zaigrao u Bečeju. Naime, reč je o revijalnom meču između poslednje dve generacije RK Bečej odnosno igrača rođenih 1986 i 1993 godine.

Inicijator ove utakmice i druženja bio je jedan od trenera koji je vodio obe selekcije, Stevan Katić.

Ideja za ovo okupljanje je proizišla iz želje da se okupe momci koji su nekada igrali za RK Bečej, od 2002 – 2010. godine. Ekipu starije generacije sa klupe je vodio Brana Terzić, koji je bio i jedan od osnivača RK Bečej, pored Dragomira Kize i Đorđa Belića. Dok je trenersku poziciju sa mlađom selekcijom  preuzeo Stevan Katić.

Na velikom rukometnom događaju prisustvovao je i Mihajlo Petković dugogodišnji igrač RK Fadip u kom je igrao 12 godina, dok se danas bavi trenerskim poslom u ovom sportu.

Podsetimo da su ne tako davno obe selekcije u juniorskom uzrastu ostvarile dobre rezultate. Momci godišta 86-to i mlađi bili su na finalnom turniru Prvenstva Vojvodine, koji je održan u Bečeju treći 2003. godine, dok su mlađi momci u Kaću zauzeli četvrto mesto 2010-te što je ujedno bila i poslednja zvanična utakmica RK Bečeja.

Kako Ističe Katić, ovde se neće stati sa druženjima i da već sada postoje ideje za dalja okupljanja pa možda i takmičenja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena