instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Završeno „Školsko opštinsko takmičenje u košarci i basketu 3 na 3“

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 5. novembar 2021. • 12:45 •

 Završeno „Školsko opštinsko takmičenje u košarci i basketu 3 na 3“

Savez sportova opštine Bečej u saradnji sa KK "Bečej" organizovao je juče i danas školsko opštinsko takmičenje u košarci i basketu 3 na 3, za osnovne i srednje škole u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kada je reč o učenicima osnovnih škola, u muškoj konkurenciji bile su prijavljene dve ekipe OŠ „Zdravko Gložanski" i OŠ „Šamu Mihalj", a pobeda je na kraju meča pripala „Zdravkovicima“ koji su slavili sa ubedljivih 32:5.

U ženskoj konkurenciji učestvovala je OŠ „Sever Đurkić“, OŠ „Zdravko Gložanski“ i OŠ „Šamu Mihalj“. Nakon odigravanja po sistemu svako sa svakim, pobeda je pripala ekipi „Zdravka“, druga je bila ekipa „Severa“ a treće su bile devojčiće iz „Šamu“ škole.

Muški i ženski tim OŠ „Zdravko Gložanski“ pobedu je izvojevao i u basketu 3 na 3.

Što se tiče starijih đaka odnosno srednjoškolaca, kod momaka najbolji su bili košarkaši Ekonomsko –trgovinske škole, drugo mesto osvojila je Tehnička škola dok su treći bili Gimnazijalci. Isti plasman osvojile su ekipe i u basketu 3 na 3.

U ženskoj konkurenciji učestovale su samo ekipe Ekonomsko trgovinske škole i Gimnazije, a pobeda je na kraju ovog meča pripala Gimnazijalkama

Školsko opštinsko takmičenje u košarci i basketu 3x3 se nalazi u redovnom planu i programu školskog sporta Sportskog saveza Srbije, a nakon ovog nadmetanja uskoro će biti održano i takmičenje u plivanju.

Cilj školskog sporta i ovakvih takmičenja je animacija dece da se bave sportom, da stiču zdrave navike, druženje i razmenjivanje iskustava sa vršnjacima iz ostalih škola ističu iz Saveza sportova opštine Bečej.

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena