instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Bečej domaćin i organizator velikog šahovskog turnira

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 18. avgust 2021. • 14:54 •

Bečej domaćin i organizator velikog šahovskog turnira

Otvoreno rapid prvenstvo u šahu biće održano u nedelju 22. avgusta u sali hotela „Zlatna obala“ u Bečeju sa početkom u 9.30. Turnir organizuje Šahovski klub „Pion“ uz finansijsku podršku Opštine Bečej.

Iako „Pion“ postoji od 1968. godine, turnir ovog tipa organizuje se po prvi put, kažu u klubu i dodaju da se do sada prijavilo 98 takmičara iz cele Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine.

Jedan od ciljeva ovog sportskog događaja je i popularizacija šaha u našem gradu, najpre među mlađom populacijom.

Na turniru će učestvovati i sedmoro Bečejaca. Među njima je i Viktor Bartuc, koji je šah počeo da igra pre godinu dana, a pomaže mu fide-majstor Momčilo Dragović. Raduje se učešću na ovom sportskom događaju jer će imati priliku da upozna šahiste iz drugih mesta i da sa njima odmeri snage.

Opština Bečej je organizaciju ovog turnira podržala sa 200.000 dinara.

Inače, u okviru akcije podrške i obilaska sportskih klubova na teritoriji opštine Bečej, lokalna samouprava je Šahovskom klubu „Pion“ u aprilu uručila vrednu sportsku opremu, koju do tada nisu imali i koja im je bila preko potrebna za kvalitetan rad. Takođe, renovirana je rasveta u sali DTV „Partizan“ koju koriste bečejski šahisti. 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena