instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Takmičenje „Jo pajtaš“ u Bečeju okupilo mlade pecaroše iz Vojvodine

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 20. jul 2021. • 15:42 •

Takmičenje „Jo pajtaš“ u Bečeju okupilo mlade pecaroše iz Vojvodine

Najveće ribolovačko takmičenje za decu u Srbiji, „Jo pajtaš“ minulog vikenda na kanalu Dunav-Tisa-Dunav u Bečeju okupilo je 35 učesnika, od toga petoro se takmičilo u pojedinačnoj konkurenciji, a ostali u ekipnoj. Reč je o ligi koja se sastoji od pet kola, a takmičenja se održavaju svakog meseca od maja do septembra na više lokacija u Vojvodini.

Organizatori i učesnici zadovoljni su stazom u Bečeju i ocenjuju je kao veoma dobru, jer su ulovi solidni na svim pozicijama.

Među mlađim pionirima najuspešniji su bili Mark Pataki iz USR „Kečiga“ Bačkog Petrovog Sela iz prvog sektora sa ulovom od 3.130 grama, zatim iz drugog sektora Arnold Seneš iz USR „Tisa“ Ada sa 1.510 grama, a u trećem sektoru pobedu je odneo Tade Tanacković iz USR „Štuka“ Gunaroš sa 2.210 grama.

Kod starijih pionira prvo mesto u prvom sektoru osvojio je Andreas Lahoš iz USR „Karaš“ Temerin sa 4.800 grama, u drugom sektoru Emeše Horvat iz USR „Kečiga“ Bačko Petrovo Selo sa 4.380 grama, u trećem sektoru Daniel Kučera iz USR „Karaš“ Temerin sa 3.750 grama.

Kod pojedinaca najbolji ulov na stazi imao je Patrik Palfi iz USR „Tisa“ Ada sa 6.680 grama.

Na takmičenju smo sreli i penzionisanog novinara „Mađar soa“, Mihalja Buzaša, koji iako u mirovini, i dalje uređuje ribolovačke strane „Jo pajtaša“ i „Mađar soa“.

Inače, pobednik lige „Jo pajtaš“ proglašava se tako što se sabiraju četiri najbolja rezultata, odnosno svaki učesnik ima pravo da izostane iz jednog kola. Do sada je ovo takmičenje najviše okupilo 80 dece iz cele Vojvodine.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena