instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

Cena toplotne energije promenjena nakon četiri godine

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 20. januar 2023. • 10:47 •

Cena toplotne energije promenjena nakon četiri godine Dejan Vuković, direktor JP „Toplana“ Bečej

Od ove godine grejanje na „Toplanu“ poskupelo je za 16 odsto. Razlog za ovo poskupljenje je povećanje cene struje i gasa, čija cena je skočila dva puta u roku od tri meseca i to za 26 odsto, navodi direktor JP „Toplana“, Dejan Vuković.

Grejnu sezonu 2022/2023. JP „Toplana“ dočekalo je spremno, jer je u toku leta izvršena priprema postrojenja. Ipak, bilo je minimalnih zastoja u radu usled havarija koje su se u međuvremenu pojavile, objašnjava Vuković.

Sa druge strane, u odnosu na 2021. godini, lane je zabeležen manji broj havarija što je uticalo na to da gubici vode budu manji za oko 30 odsto.

Na daljinski sistem grejanja priključeno je nešto više od 1.000 korisnika. Posmatrano u odnosu na 2021. godinu od oktobra do decembra prošle godine zabeležena je manja potrošnja za oko 15 odsto, a razlog su visoke spoljašnje temperature.

JP „Toplana“ se prošle godine uključilo u projekat „Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja“ koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, a koji se između ostalog, odnosi na povećanje udela obnovljivih izvora energije u sistemima daljinskog grejanja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena