instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

“Potisje-Bečej” pokrenulo akciju sakupljanja starih fiskalnih kasa

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 12. maj 2022. • 13:16 •

“Potisje-Bečej” pokrenulo akciju sakupljanja starih fiskalnih kasa

Preduzeće „Potisje-Bečej“ u saradnji sa firmom „Božić i sinovi“ pokrenulo je akciju sakupljanja starih fiskalnih kasa od privrednih subjekata sa teritorije opštine Bečej, ali i okoline.

Akcija se realizuje sa ciljem adekvatnog odlaganja elektronskog otpada, budući da su svi privrednici u obavezi da od 1. maja zamene fiskalne uređaje. Procene su da u opštini Bečej ima više od 1.000 starih fiskalnih kasa koje je potrebno odložiti u skladu sa aktuelnim propisima za tu vrstu otpada.

Privredni subjekti treba da svoje stare fiskalne kase donesu na deponiju „Botra“, a to odlaganje ih neće ništa koštati, kažu u „Potisju“ i dodaju da je planirano da ova akcija traje narednih mesec dana.

Govoreći o pravilnom odlaganju otpada, u „Potisju“ su apelovali na građane da savesno odvajaju sekundarne sirovine, koje treba da odlažu u žute kontejnere postavljene na javnim površinama u celoj opštini.

U „Potisju“ kažu da su spremni da građanima koji imaju veće količine sekundarnih sirovina, izađu u susret i dođu na njihovu adresu kako bi ih bez dodatne naknade preuzeli i odvezli na dalji tretman na deponiju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad