instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

Opština Bečej dobila kontejnere za biorazgradivi otpad

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 13. april 2022. • 11:28 •

Opština Bečej dobila kontejnere za biorazgradivi otpad

Zahvaljujući Ministarstvu zaštite životne sredine opština Bečej dobila je 108 kontejnera od 1.100 litara, koji će biti korišćeni za odlaganje biorazgradivog otpada u domaćinstvima.

Reč je o prvom koraku ka realizaciji kapitalne investicije, izgradnji transfer stanice za reciklabilni otpad sa kompostilištem.

Sa postavljanjem ovih kontejnera krenuće se kada bude prikupljena dovoljna količina za pokrivanje jednog naseljenog mesta, kazao je direktor „Potisja“.

Novi kontingent kontejnera doprineće još kvalitetnijem sakupljanju otpada, ali i smanjenje divljih deponija, kazao je član Opštinskog veća za privredu i zaštitu životne sredine, Dragan Kovačev.

Sa izgradnjom transfer stanice počeće se kada bude gotova neophodna dokumentacija, obezbeđene sve potrebne dozvole i kada bude određena tačna lokacija.  Prvobitnim planom bilo je predviđeno da će ova investicija koštati oko milion i šest stotine hiljada evra. Međutim, nakon drastičnog povećanja cena građevinskog i elektro materijala, očekuju se značajno veći troškovi.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena