instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Poljoprivreda

Od sledeće godine automatski sistem protivgradne odbrane u opštini Bečej

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 1. jun 2022. • 11:57 •

Od sledeće godine automatski sistem protivgradne odbrane u opštini Bečej dr Anđelko Mišković, član OV za poljoprivredu i ruralni razvoj (TV Bečej)

Iako je početak proleća obeležila niska temperatura vazduha praćena sušom, setva kukuruza je u opštini Bečej obavljena na vreme, a ova kultura zauzima oko 40 odsto ukupne obradive površine.

Procene su da će prolećna suša za posledicu imati smanjenje prinosa jesenjih kultura i to za oko 40 odsto.

Kiša koja pada ovih dana pozitivno je uticala na rane kulture kao što su kukuruz, soja, suncokret, šećerna repa, jer su i one počele davati prve znake nedostatka vlage, objašnjava Mišković i dodaje da nevreme koje je prošle nedelje zadesilo i našu opštinu nije izazvalo veće štete na usevima.

Protivgradna odbrana u Bečeju trenutno je u fazi prelaska na automatski sistem, kaže naš sagovornik. On ističe da je veći deo protivgradnih stanica prerađen i ima daljinsku mogućnost kontrole.

Kada je reč o voćarima, njihova situacija je komplikovana ističe Mišković, objašnjavajući da su ovi poljoprivredni proizvođači usled hladnog proleća bili primorani da dugo štite biljke od niskih temperatura, posebno u fazi cvetanja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad