instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Nova javno-privatna partnerstva, razrešenja u „Toplani“

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 17. mart 2023. • 11:12 •

Nova javno-privatna partnerstva, razrešenja u „Toplani“

Odbornici Skupštine opštine Bečej razrešili su dužnosti članove nadzornog odbora Javnog preduzeća „Toplana“ na predlog odborničke grupe SNS-a.

Članovi nadzornog odbora razrešeni su pre isteka mandata jer, navodi se u obrazloženju rešenja o razrešenju, nisu doneli dugoročni srednjoročni plan poslovne strategije razvoja u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu Zakona o javnim preduzećima.

Na sednici lokalnog parlamenta usvojene su dve odluke o konačnim nacrtima ugovora o javno-privatnom partnerstvu – za održavanje javnih zelenih površina na teritoriji opštine i za usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

U narednom periodu predstoji potpisivanje ugovora, a iz opštinskog budžeta se za potrebe održavanja zelenih površina godišnje izdvaja oko 20 miliona dinara, a za usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije oko 18 miliona dinara.

Javni ugovori su bili sastavni deo konkursne dokumentacije, i njihovi elementi su bili sastavni deo predloga projekata, koji su usvojeni na Skupštini i na koje je Komisija za javno-privatno partnerstvo dala pozitivno mišljenje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena