instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Izgradnja vetroparka na teritoriji opštine Bečej, plaža na Tisi do 2023. godine

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 21. decembar 2021. • 12:19 •

Izgradnja vetroparka na teritoriji opštine Bečej, plaža na Tisi do 2023. godine

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su odluku o budžetu za 2022. godinu, koja predviđa da će u lokalnoj kasi naredne godine biti oko 1,5 milijardi dinara.

U opštini Bečej će u 2022. godini biti realizovan niz projekata, a jedan od kapitalnih je i izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda koja prolazi kroz Bečej. Radovi bi trebalo da otpočnu u maju ili junu naredne godine, najavio je prvi čovek opštine Bečej, Dragan Tošić.

Opština Bečej je pre pola godine potpisala memorandum o razumevanju po pitanju projekta izgradnje vetroelektrane. Iako se Predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije našao na dnevnom redu minulog zasedanja lokalnog parlamenta, ova tačka je povučena jer je potrebna dorada ovog dokumenta, kazao je Tošić.

Još jedan investitor zainteresovan je za izgradnju vetroparka i to na potezu Bečej-Srbobran. Da bi se kompletirala dokumentacija neophodna za vetropark Mileševo, Drljan, Poljanica potrebno je oko osam meseci, a za ovaj drugi oko godinu i po dana, kazao je Tošić.

Opština Bečej dobila je 8 miliona dinara od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za izradu planske dokumentacije za izgradnju plaže na Tisi, koja je preduslov da bi se ovaj projekat realizovao, kazao je predsednik opštine Bečej.

Inače, odbornici Skupštine opštine Bečej izglasali su da Đijanta Lovaš ponovo bude izabrana za direktorku Narodne biblioteke Bečej na novi mandatni period od četiri godine.

 

 

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad