instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Gradsko pozorište Bečej zadovoljno proteklom godinom, nastavljaju u istom tempu

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 26. januar 2023. • 11:20 •

Gradsko pozorište Bečej zadovoljno proteklom godinom, nastavljaju u istom tempu

Za Gradsko pozorište Bečej protekla godina je, prema rečima direktora Zdravka Petrovića, bila i više nego uspešna, uprkos problemima koje su prouzrokovale pandemija korone i ukrajinska kriza. Realizovani su svi programi, ostvarena je kompletna pozorišna produkcija, Dramski studio mladih je izveo premijeru predstave „2:14” kojoj tek predstoji pozorišni i festivalski život, u ovoj ustanovi kulture su ponosni i na predstavu „Smrt i devojka” koja je urađena u koprodukciji sa Tamarom Krcunović i drugim beogradskim glumcima, kao i na rad Dečjeg dramskog studija i Dramskog studija na mađarskom jeziku, BELEF i Majske igre. U 2023. nastavljaju u istom tempu.

Dramski studio na mađarskom jeziku priprema predstavu „Puške i golubovi” po tekstu Tatai Šandora.

Dramski studio mladih će, zbog zauzetosti reditelja Igora Pavlovića, raditi tek u drugoj polovini godine, a kada je u pitanju profesionalna produkcija, u planu je nekoliko predstava.

U godini pred nama neće izostati ni filmske projekcije, akcenat će biti na koncertnim dešavanjima, planiraju se i tribine i književne večeri, kao i saradnja sa ambasadama, a prvi događaj koji će biti organizovan u okviru te saradnje jesu Dani danske kulture.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad