instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Veliko interesovanje Bečejaca za najnoviju knjigu Kinge Đerfi

TV Bečej • Agota Varga • 9. decembar 2022. • 07:59 •

Veliko interesovanje Bečejaca za najnoviju knjigu Kinge Đerfi

Veliko interesovanje publike zabeleženo je na promociji knjige u Narodnoj biblioteci Bečej, gde je pred prepunom salom predstavljena najnovija knjiga Kinge Đerfi, konsultanta i trenera retoričkog pripovedanja, i profesorke Univerziteta iz Budimpešte pod nazivom „Oslobođenje od storifobije, Pričaj, i ubedi me!”.

Kinga Đerfi je započela svoju karijeru kao pisac javnog govora i tada se prvi put uverila u moć i iskusila granice pripovedanja kao ubeđivanja. U proteklih dvanaest godina je učestvovala u razvoju retoričkog pripovedanja više stotina viših i srednjih rukovodilaca, istraživača, studenata i srednjoškolaca. Prema njenim rečima, bavi se sa specijalnom oblasti pripovedanja.

Knjiga je za svakoga ko želi da napravi promene u nekoj oblasti svog života, dodaje Đerfi.

Njen rad prožima uverenje da, ma koliko su nam dani zasićeni  i iscrpljujući raznim pričama i informacijama, koliko god da ima previše storija i koliko god da su opterećujuće, lične priče imaju neospornu tajnu: nemaju duplikat. I zbog toga vredi živeti sa njihovom snagom.

Moderatorka večeri je bila Eva Čabi, koja nam je otkrila da je bila impresionirana predavanjem Kinge Đerfi od pre tri godine.

Silvija Fenjveši saradnica Narodne biblioteke Bečej je istakla da je velika čast za ovu ustanovu kulture, da je Kinga Đerfi, koja je prvi put u Srbiji, odabrala baš Bečej da promoviše svoju drugu knjigu.

Atmosferu promocije knjige ulepšali su zvuci gitare Katarine Pivnički i glas Jovane Batinić. Veče se završilo dedikacijom autorke knjige.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena