instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

KROZ BEČEJ: Izložba Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ otvorena u bečejskom Muzeju

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 18. oktobar 2022. • 08:55 •

KROZ BEČEJ: Izložba Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ otvorena u bečejskom Muzeju

„U susret jubileju“ naziv je izložbe Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada koja je otvorena u Gradskom muzeju u Bečeju.

Reč je o izložbi mahom maturantskih radova učenika te škole, nastalih u prethodnih desetak godina. Zastupljeni su radovi svih pet smerova – dizajna ambalaže, enterijera, grafike, tekstila i likovnog tehničara.

“Ova izložba je za nas značajna jer smo na pedagoškom kolegijumu odlučili da našu jubilarnu 2023. godinu, kada proslavljamo 75 godina od osnivanja škole, obeležimo izložbama koje idu u susret tom jubileju. Od prošle godine sve što napravimo i gde god da se pojavimo, sve ide u tom smeru. Predstavili smo radove koji su bili posvećeni nekim izložbama, jubilejima, nekim povodom su rađeni. Zastupljeni su svi odseci. Imamo radove koji su svojevremeno izlagani za 120 godina od rođenja Save Šumanovića, za 100 godina od rođenja Bogdana Šuputa, a to važne izložbe koje smo ostvarili u prethodnih desetak godina”, rekao je direktor Škole za dizajn “Bogdan Šuput” Novi Sad, Đura Radišić.

Na izložbi se mogu videti projekti enterijera, mozaici, različita slikarska i vajarska dela, nesvakidašnja odeća, ambalaža i još mnogo toga.

“U okviru izložbe ćemo organizovati i dve radionice sa profesorima iz škole “Bogdan Šuput”. Jedna će sigurno biti slikarska, a druga možda vajarska ili će možda biti vezana za grafički dizajn. Svi su dobrodošli, a ulaz je kao i uvek besplatan. Verujem da će što više naših sugrađana, pogotovo dece iz osnovnih škola doći da vide ovu izložbu. Možda se neko i opredeli pa sutra postane učenik ove škole”, rekao je kustos istoričar Gradskog muzeja Bečej, Nemanja Karapandžić.

Izložba će u Gradskom muzeju biti otvorena do 10. novembra, a zainteresovani je mogu posetiti radnim danima u periodu od 9 do 17 časova.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena