instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Dan „Svetog Stefana”: Bečejci slavili uz bogat program i poznate izvođače

TV Bečej • Agota Varga • 22. avgust 2022. • 12:32 •

Dan „Svetog Stefana”: Bečejci slavili uz bogat program i poznate izvođače

Nakon pauze od dve godine, proteklog petka, u Bečeju je u organizaciji Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor”, uz podršku lokalne samouprave, Pokrajinskog sekretaijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i brojnih preduzeća, preduzetnika i pojedinaca, održana manifestacija „Dan Svetog Stefana”.

Program je počeo koncertom Skola Kantorum iz Bečeja ispred crkve Svetog Antona Padovanskog u Donjem Gradu. Nakon svečane svete mise i osvešćenja hleba, proslava je nastavljena u velikoj sali društva „Petefi Šandor” programom pod nazivom „Ko je čuo vest o tome?!” u izvođenju folklornih grupa „Kišcimbora” i „Petrence”, uz učešće pevačkog ansambla „Čičerke”.

Pevačice iz Mađarske, Lila Poljak i Gigi Radič, svojim divnim glasovima i poznatim hitovima očarale su bečejsku publiku.

Činjenica da se ova manifestacije nije održavala dve godine ostavila je veliku prazninu, kako za organizatore, tako i za publiku, rekao je ovom prilikom Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej.

Zbog loših vremenskih prilika programi u okviru drugog dana manifestacije  otkazani su od strane organizatora, pa tako nisu održani: takmičenje u kuvanju, lutkarska predstava i dečji programi, kao ni ulična zabava do ponoći.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad