instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Muzički kamp sve atraktivniji deci opštine Bečej

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 18. avgust 2022. • 10:50 •

Muzički kamp sve atraktivniji deci opštine Bečej

Jubilarni peti po redu Muzički kamp za decu uzrasta od 9 do 16 godina održava se u Narodnoj biblioteci Bečej od 15. do 28. avgusta. Iz godine u godinu sve više dece zainteresovano je da učestvuje u ovom zabavno-edukativnom programu, koji je inače besplatan.  

Najmlađi polaznici kampa sa mentorkom Melindom Kadaš i uz pratnju Đijante Lovaš prave svoje prve muzičke korake kroz dečije pesme, i muziciranje sa dairama, zvečkama i drugim instrumentima prilagođenim za ovaj uzrast.

Starija deca, osim sviranja na instrumentima imaju prilike i da osete kako je biti deo benda, da nauče da uvažavaju sve muzičke ukuse, zatim kako da napišu tekst za pesmu, kao i da komponuju svoju muziku.

Među polaznicima je i Emina Maljković, koja obožava muziku i planira da se jednog dana bavi ovom umetnošću i da joj to bude profesionalno opredeljenje.

Na kraju ovog programa deca će imati prilike da pred svojim roditeljima, rodbinom i prijateljima pokažu šta su naučili. Premijerno izvođenje numera mladih muzičara biće izvedeno na „Palačinka festu“ u Bačkom Gradištu 27. avgusta.

Muzički kamp je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad