instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

KROZ BEČEJ: Dobrom se nadali i u dobrom videli dogodine na osmom „Bečej folk festu“

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 17. avgust 2022. • 11:12 •

KROZ BEČEJ: Dobrom se nadali i u dobrom videli dogodine na osmom „Bečej folk festu“ Završen sedmi "Bečej folk fest" (TV Bečej)

Sedmi Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“ završen je sinoć na Trgu oslobođenja.

U prethodna četiri dana posetioci „Bečej folk festa“ imali su čast i privilegiju da se upoznaju sa tradicionalnim pesmama, igrama, običajima i nošnjama ansambala iz Slovačke, Slovenije, Meksika, Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, zatim profesionalnog ansambla sa Kosova i Metohije „Venac“, AKUD „Sonja Marinković“ iz Novog Sada i MKD „Petefi Šandor“ Bečej.

Poslednje festivalske večeri na programu su bili nastupi domaćina, ansambala iz Slovenije, Meksika i Bugarske.

U okviru defilea poslednjeg dana festivala, pored folkloraša koji su nastupali na koncertu, bile su i „Đido“ porodice sa najmlađim članovima, budućim igračima.

Inače, „đidovci“ su pred domaćom publikom premijerno izveli dve koreografije – Igre iz okoline Pirota i Igre iz Binačke Morave. Poslednje festivalsko veče organizatori su posvetili nekadašnjem šefu orkestra Mladenku Martinovu, školovanom  i iskusnom muzičaru koji je tu funkciju obavljao u periodu od 1981. do 1992. godine.

Na samom kraju koncerta „đidovci“ su se sa publikom oprostili uz poruku: „Dobrom se nadali i u dobrom videli sledeće godine na osmom Međunarodnom festivalu folklora „Bečej folk festu“.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena