instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

“Folk fest”: ANIP „Venac“ oduševio bečejsku publiku

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 15. avgust 2022. • 08:58 •

“Folk fest”: ANIP „Venac“ oduševio bečejsku publiku

Drugi dan „Bečej folk festa“ bio je rezervisan za nastup profesionalnog Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“, koji se bečejskoj publici predstavio sa desetak koreografija, koje mahom prikazuju narodne običaje, pesme i igre Kosmeta.

Takođe, „Venac“ je u sklopu ovog programa, koji je postavljen 2020. godine, prikazao i igre nekadašnje stare Srbije, odnosno igre srpskog življa koji žive na prostoru Severne Makedonije i Raške oblasti.

Malo je reći da je nastup ansambla „Venac“ oduševio publiku sedmog „Bečej folk festa“. Igrači su osvojili srce svakog iz gledališta, a za uzvrat nagrađeni su brojnim ovacijama.

Na sceni su osim igara i pesama, viđeni i koreodramski prikazi, kojima je dočarana istorija Kosova i Metohije.

Inače, ANIP „Venac“ je osnovan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije 1964. godine sa ciljem očuvanja narodnog nasleđa, tradicije, kulture i folklora sa prostora Kosova i Metohije.

Drugog dana festivala, nastupili su i domaćini, članovi KUD „ Đido“.

U okviru trećeg dana „Bečej folk festa“ publika će od 20 časova moći da uživa u koncertima folklornih ansambala iz Slovenije, Bugarske, Meksika, i članova AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada. Folkloraši će najpre od 19 sati prodefilovati centralnim ulicama Bečeja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena