instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Izložba likovnih radova sekcije „Duga“ u znaku velikog jubileja

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 2. jun 2022. • 08:13 •

Izložba likovnih radova sekcije „Duga“ u znaku velikog jubileja

Likovna sekcija „Duga“, koja funkcioniše pri Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor“ Bečej, upriličila je izložbu povodom dve decenije postojanja. Postavka je svečano otvorena u galeriji „Krug“ gde su predstavljeni radovi 26 autora, članova sekcije.

Izložene su 53 slike nastale u prethodne dve godine. Zastupljen je varijetet tema i tehnika, među kojima su najbrojnije ulje na platnu, zatim akril, a prisutni su i radovi rađeni tušem i suvim pastelom.

Među umetnicima je i naša sugrađanka Seka Vera, koja je za ovu priliku izložila tri svoje slike, prelepih cvetnih motiva u akvarel tehnici. Ona se „Duginim“ slikarima priključila pre četiri godine i od tada uživa u svom, ali i stvaralaštvu drugih članova sekcije.

Zainteresovani građani koje žele da posete ovu izložbu u galeriji „Krug“ to mogu učiniti do 15. juna.

Inače, članovi „Duge“ će 11. juna na Ribnjaku održati likovnu koloniju gde će ujedno proslaviti dvadeset godina rada i postojanja. Tom prilikom očekuje se dolazak saradnika, slikara, vajara, ukupno njih 80 iz deset vojvođanskih mesta. Građani koje interesuje tok stvaranja slike ili skulpture od drveta mogu obići manifestaciju u periodu od 9 do 16 časova.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena