instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Skoro 300 učesnika na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast“

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 11. maj 2022. • 12:01 •

Skoro 300 učesnika na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast“ Tamara Krajtmar, direktorka ŠOMVO „Petar Konjović“ Bečej

Deveto po redu Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast“ biće održano u Bečeju od 16. do 22. maja.

Zbog pandemije korona virusa, učenici osnovnih muzičkih škola dve godine nisu bili u prilici da učestvuju na ovom takmičenju, koje će, od ove godine, zbog poznatih okolnosti biti održano u hotelu „Zlatna obala“, nadomak Tise.

Takmičenje će se odvijati na pet instrumenata, koji se izučavaju u Školi za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ u Bečeju, koja je inače organizator ovog događaja.

Organizatori za najuspešnije učesnike pripremaju specijalne nagrade, navodi Krajtmar ne želeći da otkriva o čemu je reč. Ona je dodala da će na takmičenju biti nagrađeni najmlađi učesnik, škola sa najvećim brojem đaka učesnika i najuspešniji nastavnik. Ipak, iako su priznanja vredna i važna, nisu uvek i najvažnija.

U okviru Međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast“ u petak 20. maja biće održan i koncert klasične gitare sa početkom u 19 časova kada će se na sceni predstaviti nastavnice iz Banja Luke i Prijedora, Nataša Jokić i Sunčica Trkulja Šušnjar.

Inače ovogodišnji vizuelni identitet „Fantasta“ oslikao je poznati slikar Janoš Mesaroš, a plakat treba da dočara razigranost muzike koja će biti izvedena na takmičenju, zaključila je Krajtmar.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena