instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Veliki broj mladih muzičkih talenata na drugom BEDEF-u

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 25. oktobar 2021. • 13:34 •

Veliki broj mladih muzičkih talenata na drugom BEDEF-u

Bečejski dečiji festival (BEDEF), muzičko takmičenje za decu i mlade od 9 do 18 godina u organizaciji Udruženja „Bubamara“, održano je minulog vikenda u prostorijama Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor“ u Bečeju.

Prvi festival održan je pre dve godine kada su se predstavili samo izvođači autorskih numera dečijeg hora „Bubamara“, dok je ove godine manifestacija proširena na dvodnevni program odnosno i na takmičenje bendova iz Bečeja i regiona

Bendovi su bili podeljeni u tri uzrasne kategorije – od 9 do 12, od 12 do 15 i od 15 do 18 godina. U prvoj kategoriji kao najbolji bend izdvojio se „Good vibes“, drugo mesto osvojio je „Groove“ bend dok je treće pripalo bendu „Rock Angels“. U drugoj kategoriji pobedu je odneo „Kids bend“, na drugom mestu je bend „Wander“, a treće mesto su podelili bend „Whatever“ i „By the way“. U trećoj kategoriji pobedu je odneo bend „Les filles“, drugo mesto osvojilo je „Teen bend“, a treće „Music harmony“.

Takmičare je ocenjivao žiri u sastavu Bili King, pevač, kompozitor i tekstopisac, zatim Maja Brukner, glumica i pevačica i Vojislav Đukić, bubnjar i osnivač Suvača demo festa.

U nedelju, drugog dana festivala takmičili su se pevači autorskih numera dečijeg hora „Bubamara“ gde je učestvovalo deset takmičara.

Ena Atanackov je pobednica među mlađim učesnicima, na drugom mestu je Petra Marković, dok su treće mesto podelili Amadea Lovaš i Petra Butaš. U kategoriji starijih pobedila je Lila Eroš, druga je bila Lea Tot, dok je treće mesto pripalo Jovani Batinić.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena