instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Muzičko takmičenje BEDEF ovog vikenda u MKD “Petefi Šandor”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 21. oktobar 2021. • 11:24 •

Muzičko takmičenje BEDEF ovog vikenda u MKD “Petefi Šandor”

Bečejski dečiji festival (BEDEF) biće održan ove subote 23. oktobra u prostorijama Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor“ u Bečeju sa početkom u 14 časova.

Reč je o muzičkom takmičenju namenjenom deci i mladima od 9 do 18 godina, koje organizuje Udruženje „Bubamara“ iz Bečeja.

Bendovi su podeljeni u tri uzrasne kategorije – od 9 do 12 godina, potom od 12 do 15 i od 15 do 18 godina.

Takmičare će ocenjivati žiri u sastavu Bili King, pevač, kompozitor i tekstopisac, zatim Maja Brukner, glumica i pevačica i Vojislav Đukić, bubnjar i osnivač Suvača demo festa.

Nakon takmičarskog dela, u okviru revijalnog dela predstaviće se i učesnici stariji od 18 godina, kazala je Lovaš sa ciljem da BEDEF okupi što više mladih talenata i pruži im mogućnost da se upoznaju, razmene iskustva i da uspostave saradnju.

Drugog dana festivala, u nedelju 24. oktobra sa početkom u 15 časova, na istom mestu biće održano takmičenje u pevanju autorskih numera dečijeg hora „Bubamara“.

Nakon takmičarskog dela, u nedelju će biti održana i podela nagrada najboljim učesnicima konkursa „Sunce stihova“ i „Noveleta“ koji je raspisala Narodna biblioteka Bečej.

BEDEF su ove godine podržali Opština Bečej i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena