instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Pesnici iz Sremske Mitrovice odneli pobedu na “Pesničkom turniru”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 11. oktobar 2021. • 14:27 •

Pesnici iz Sremske Mitrovice odneli pobedu na “Pesničkom turniru”

Manifestacija “Pesnički turnir” u organizaciji Književno umetničkog kluba “Pero amatera” iz Bečeja održana je po prvi put u Narodnoj biblioteci. Učešće su uzeli pesnici iz Kikinde, Kule, Kraljeva, Zemuna i Sremske Mitrovice, kao i domaćini iz Bečeja.

U konkurenciji od šest ekipa, pobedu je odnela Književna zajednica iz Sremske Mitrovice, koja postoji tri decenije i okuplja više od 60 članova.

Drugo mesto pripalo je ekipi Književni klub Zemun, a treće Književnom klubu Kikinda. Domaćini iz “Pera amatera” završili su na četvrtom mestu.

Pesnike i njihova autorska dela ocenjivao je tročlani žiri u sastavu Viktor Škorić, profesor i esejista, predsednik žirija, i članice, profesorke srpskog jezika i književnosti Sanja Bakrač i Dajana Dujaković.

Žiri je proglasio i najboljeg pojedinca, a ovu titulu ponela je Snežana Tomin iz Kikinde. Zatim, tridesetdevetogodišnja Aleksandra Lakić iz Bečeja dobila je priznanje kao najmlađa učesnica „Pesničkog turnira“, dok je titula najstarijeg učesnika pripala sedamdesetdvogodišnjem Ivanu Vešiću iz Sremske Mitrovice.

Manifestaciju „Pesnički turnir“ finansijski je podržala Opština Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena