instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Završen VI Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 17. avgust 2021. • 14:04 •

Završen VI Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“

Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“ zvanično je završen sinoć. U okviru poslednje koncertne večeri publika je imala priliku da pogleda nastupe ansambala „Studio folklor“ iz Skoplja, KUD „Pasjanka“ iz Pasjana sa Kosova i Metohije, folkloraša iz Smedereva i domaćina iz „Đida“.

Osim što unapređuje turističku ponudu našeg grada i što sugrađanima i gostima nudi višednevne kvalitetne kulturne sadržaje, ovogodišnji festival je utoliko značajniji zbog činjenice da je „Đido“ obeležio četiri decenije postojanja, a njegov umetnički rukovodilac Goran Dumanović proslavio je tri i po decenije rada u ansamblu i njegovog razvoja.

Ljubitelji folklora i ove godine su imali prilike da uživaju u narodnim igrama i pesmama iz južne srpske pokrajine, koje su prikazali članovi Kulturno-umetničkog društva „Pasjanka“ iz Pasjana.

Ansambl narodnih igara i pesama iz Smedereva publici je prikazao koreografije „Hajd’ povedi veselo“ sa spletom igara iz Šumadije i igre iz Bosilegrada.

Tokom četiri dana trajanja šestog „Bečej folk festa“ nastupili su ansambli iz Ukrajine, Egipta, Novog Sada, Niša, Šida, sa Kosova i Metohije, iz Čačka, Smedereva i MKD „Petefi Šandor“ iz Bečeja i domaćini KUD „Đido“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad