instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

Osim jubilarnih 40 godina, „Bečej folk fest“ i u znaku podmlatka

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 15. avgust 2021. • 22:39 •

Osim jubilarnih 40 godina, „Bečej folk fest“ i u znaku podmlatka

Druge večeri „Bečej folk festa“ na bini u centru Bečeja, osim izvođačkog i predizvođačkog ansambla domaćina KUD „Đido“, zaigrali su i članovi KUD „Dule Milosavljević“ Žele iz Čačka, Akademski folkorni ansambl „Oro“ iz Niša i folklorna grupa iz Egipta.

Kulturno-umetničko društvo iz Čačka, osnovano davne 1934 godine kao orkestarska sekcija železničara, predstavilo se igrama šumadijskog kraja, kao i Vlaškim igrama iz Gornjeg Poreča.

Članovi Akademskog folklornog ansambla „Oro“ iz Niša prikazali su tradicionalne igre sa juga Srbije i iz jugoistočnog dela naše zemlje.

Osim velikog jubileja „Đida“, četiri decenije postojanja, ovogodišnji „Bečej folk fest“ ostaće u znaku podmlatka društva. Naime, pored predizvođačkog ansambla, svakodnevno su prisutni i najmlađi naraštaji, koji još nišu napravili svoje prve folklorne korake.

Da je „Bečej folk fest“ više od obične manifestacije, koju karakterišu tradicionalna pesma i igre iz različitih krajeva sveta, najbolje govore utisci gostiju.

Treće festivalske večeri publici će se, od 20 časova, predstaviti ansambli KUD „Pasjanka“ iz Pasjana sa Kosova i Metohije, SKUD „Sveti Sava“ iz Šida, MKD „Petefi Šandor“ iz Bečeja, KUD „Svetozar Marković“ iz Novog Sada i ansambl „Studio folklor“ iz Severne Makedonije.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad