instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Kultura

“Bečej folk fest”: Šarenilo igara i pesama ponovo u centru Bečeja

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 11. avgust 2021. • 15:11 •

“Bečej folk fest”: Šarenilo igara i pesama ponovo u centru Bečeja

Šesti po redu Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“ počinje u petak, 13. avgusta i trajaće do ponedeljka 16. avgusta. Ljubitelji tradicionalne igre uživaće tih dana u Bečeju na Trgu oslobođenja, gde će se, pored domaćina festivala, predstaviti ansambli iz Egipta, Ukrajine, Severne Makedonije, kao i brojna kulturno-umetnička društva iz Srbije.

Koncerti počinju svako veče u 20 časova.

U planu je da „Đido“ nastupa svake festivalske večeri, a publika će moći da uživa u igri i pesmi izvođačkog i predizvođačkog ansambla. Za tu priliku, folkloraši su dobili nove nošnje iz Srema, koje su pripremile vredne ruke žena iz sekcije „Prelo“. Pored koncertnih večeri, biće upriličene i propratne festivalske aktivnosti.

Inače, gosti festivala će imati priliku da obiđu lokalne i okolne znamenitosti, kao i da uživaju u kompleksu otvorenih bazena sportskog centra u Bečeju. Organizaciju ovog eminentnog događaja podržava sedamdesetak volontera iz „Đida“, koji predano rade na svim segmentima festivala.

“Bečej folk fest” je do sada ugostio brojne učesnike, ansamble 21 države sa četiri kontinenta, kao što su Meksiko, Кolumbija, Gruzija, Rusija, Francuska, Španija, Italija, Peru, Кipar, Rumunija, Mađarska, Češka, Slovenija, Hrvatska, Egipat i druge zemlje.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Uneska, a finansijski su ga podržali Opština Bečej i Pokrajinska vlada, kao i lokalni sponzori, građani i privrednici.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad