instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Hronika

Proglašena vanredna situacija

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 8. mart 2023. • 12:42 •

Proglašena vanredna situacija Svetlana Vuletić, zamenica komandanta Štaba za vanredne situacije

Na teritoriji II Mesne zajednice proglašena je vanredna situacija, dok se ne utvrdi li postoji opasnost od veće koncentracije gasova usled curenja vode iz starog arteškog bunara u Donjem gradu u Bečeju, saopšteno je ekipi TV Bečej nakon zasedanja opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Bunar se nalazi na uglu Republikanske ulice i Nikole Tesle, a iz mera predostrožnosti deca koja pohađaju vrtić i školu jutros su poslata svojim kućama.

Prema informacijama do kojih je došla naša ekipa, reč je o bunaru koji je bio izbušen 2005. godine i koji je već dugo godina van funkcije.

Bečejska policija obezbedila je lice mesta, a za saobraćaj je zatvoren deo Republikanske ulice od ugla sa Hajduk Veljkovom i Nikole Tesle, a u pripravnosti je i vatrogasno-spasilačka jedinica.

Uskoro se očekuje da ekipa „NIS-a“ izađe na teren i izmeri nivo gasova, kako bi se utvrdilo da li postoji opasnost po bezbednost stanovništva.

Inače, u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ su nam rekli da će deca iz vrtića „Sunčica“ iz celodnevnog boravka biti premeštena u centralni objekat, dok će poludnevni boravak dece iz Donjeg grada biti omogućen u vrtiću „Duga“ u Novom selu. Ukoliko roditelji decu ne budu dovodili u vrtić tih dana, neće im biti računati troškovi boravka.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena