instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

I pored kolica i kragne ne može da dobije invalidsku penziju

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 23. mart 2023. • 10:36 •

I pored kolica i kragne ne može da dobije invalidsku penziju

Iako je već godinu dana na bolovanju, slabo pokretna, sa teškim bolovima i u lošem zdravstvenom stanju, Dušanki Cukić iz Bačkog Gradišta odbijen je zahtev za dobijanje invalidske penzije.

Prema mišljenjima i nalazima lekara specijalista, ona je trajno nesposobna za rad i trebalo bi da bude proglašena za invalida prve kategorije. Pretrpela je više mini šlogova, duž kičme primećeni su tumori, a osim toga vratni pršljenovi su izuzetno oslabljeni zbog čega mora da nosi kragnu.

Ipak, Invalidska komisija je donela rešenje kojim se odbija njen zahtev za invalidsku penziju, a Dušanka i njena porodica se pitaju kako će ona, nakon prekida bolovanja, u takvom zdravstvenom stanju moći da obavlja poslove spremačice u Osnovnom sudu u Novom Sadu, gde je zaposlena.

Inače, naši sagovornici kažu da se Sud izjasnio da nema lakše radno mesto za Dušanku, koja zbog svog zdravstvenog stanja ne može da obavlja posao spremačice. Porodica Cukić je preko advokata uložila žalbu na doneto rešenje i zatražila reviziju radne sposobnosti.

Dušanka i Milenko, koji je operisao srce i ima tri bajpasa, zajedno brinu o svom unuku Aleksi, koji boluje od cerebralne paralize. On inače nema ličnog pratioca, već ga njegov deda vodi u školu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena